Content

Inspiration II

Kiekvienas, turbūt, turim tikslą, ašį, aplink kurią sukasi mūsų pasaulis, idėją, kurią puoselėjam ir kurios siekiam. Ir būna, kad pavargstam, nepaisant didelio siekio, būna, kad norim nuleisti rankas. Tuomet neužtenka vidinio varikliuko, reikia kažko iš išorinio pasaulio. Ko? Kažko įkvepiančio ir skatinančio judėti į priekį, būti neeiliniu, pasiekti aukštumas.
Prieš kiek daugiau nei pusmetį pateikiau jums vieną didelį gražų įrašą - Inspiration, o šiandien prieš jūsų akis - dar vienas tokio pobūdžio tekstas. Rekomenduoju šiek tiek filmų, knygų, video, citatų - tokių, kurios įkvėptų stotis ant kojų ir kurti savo gražų gyvenimą.

Filmai:
"This Boy's Life" - juosta, pasakojanti, kaip pasipriešinti, būti kitokiam, nei aplinkiniai, nesitaikyti su aplinkybėmis, o pačiam jas kurti. "You can dream of a moment for years and still somehow miss it when it comes. You've got to reach through the flames and take it or lose ir forever."
"Good Will Hunting" - graži istorija apie tai, kad dalykai nėra tokie, kokie atrodo iš pirmo žvilgsnio. Apie talentą, bendravimą, nuoširdumą ir sielos draugus. Įkvepiantis išnaudoti visas galimybes ir nugalėti savo baimes, nes dažnai už baimių slepiasi laimė.
"Forrest Gump" - filmas, stebinantis netikėtomis įžvalgomis, žavintis savo idėjomis ir paprastumu. Skatina veikti, skatina atrasti džiaugsmą visur bei įvertinti tai, ką turi. "My momma always told me that miracles happen every day. Some people don't think so but they do."
"Into The Wild" - idėja, teigianti: mąstyk kitaip, atrask, ko tau iš tiesų norisi ir reikia, nesek iš paskos, nebūk tiesiog dar vienas žmogus minioje. "The freedom and simple beauty is just too good to pass up".
"The Bucket List" - juosta apie žmones, išnaudojančius savo paskutiniąsias gyvenimo dienas ne verkšlenimams, o įgyvendinimui norų ir svajonių, kurie jau seniai kaupėsi ir virpėjo kažkur viduje. Suprantame: savo siekius ir svajones reikia stengtis įgyvendinti nuolat, o ne laukti gyvenimo galo. 
"Freedom Writers" - istorija apie žmones, kurių kiekviena diena - įtempta ir rizikinga, bei jų mokytoją, kuri įkvepia juos siekti, domėtis, stengtis ir nenuleisti rankų. Apie nuoširdų norą pakeisti pasaulį. "We are all ordinary people. But even an ordinary secretary or a housewife or a teenager can, within their own small ways, turn on a small light in a dark room."

Knygos:
Muzaffar Khan, Jan Sramek "Racing towards excellence" - knyga, įkvepianti mokytis, dirbti, bendrauti, siekti, bandyti ir sakanti, kad viskas priklauso tik nuo mūsų, ne nuo aplinkybių, kuriomis dauguma taip dažnai linkę teisintis.
Tal Ben-Shahar "Happier" - puikus gidas po pozityviąją psichologiją, skatinantis išeiti iš savo komforto zonos, nesijaudinti dėl smulkmenų ir būti laimingam.
Neil Pastricha "The Book of Awesome" - paprastų paprasčiausių kasdienių dalykų rinkinys, primenantis, kaip reikia džiaugtis smulkmenomis. 
Ray Bradbury "Pienių vynas" - šilta vasara, pasislėpusi tarp knygos puslapių, padedanti atrasti savyje tą mažą smalsų vaiką, pasiryžusį kiekvieną dieną, kiekvieną akimirką išnaudoti kuo smagiau. 
Algimantas Čekuolis "Šešios progos numirti" - tai ne tik įdomi informacija apie pasaulį, bet ir paties Čekuolio gyvenimo istorijos, kurios nustebina, sujaudina ir įkvepia keliauti dar daugiau. Apskritai, bent man, pats Algimantas Čekuolis yra įkvepiantis žmogus savo gyvenimo būdu, šiuolaikiškumu ir požiūriu į pasaulį.
Paulo Coelho "Alchemikas" - žodžiai, sakiniai, puslapiai, įkvepiantys siekti savo svajonių ir atrasti save.

Video:
Will Smith "Your words and thoughts have physical power" - Will Smith mintys, vertos peržiūros.
"The World Is Just Awesome" - video, mane visada priverčiantis nusišypsot.
"No Excuses" - puiki "Nike" reklama (o kad daugiau tokių internete ar per televiziją būtų!)
"Think Different" - dar viena reklama, šįkart - "Apple". Mąstyk kitaip, būk kitoks, keisk pasaulį.

Citatos:
“Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.” - Winston S. Churchill.
“Destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.” - Winston S. Churchill.
“For myself I am an optimist - it does not seem to be much use to be anything else.” - Winston S. Churchill.
“If you are going through hell, keep going.” - Winston S. Churchill.
“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” - Winston S. Churchill.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit." - Aristotle, philosopher.
"If you can't make a mistake, you can't make anything." - Marva Collins.
"Be the change you want to see in the world" - Gandhi.
"First we make our habits, then our habits make us" - Charles C. Noble.
"To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all." - Oscar Wilde.
"If the problem can be solved, there is no use worrying about it. If it can't be solved, worrying will do no good." - "Seven Years in Tibet".
"The best preparation for tomorrow is to do today's work extremely well" - William Osler.

Ir dar:
Iš tiesų įkvėpimo galima semtis bene iš visko: iš aplinkos - gamtos (kaip gera nukeliauti į kalnus vasarą, ar prie jūros žiemą, pajusti gamtos galią ir pasakišką grožį); apskritai, kelionių, naujų kraštų ir kultūrų atradimų; žmonių, esančių aplink, esančių kiek tolėliau, bet kupinų idėjų, besistengiančių gyventi taip, kaip jiems geriausia... Man pačiai kelionės ir žmonės yra vieni didžiausių įkvėpimo šaltinių. 
Tad jei įkvėpimas neatkeliauja tiesiog dėl gražaus oro, pabandykit pasikviesti jį kitais būdais. Kaip matot, kelių yra į valias.

O kas labiausiai įkvepia jus?


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas